Voip Başlıklı Konular

Voip Data Kullanımı

20mb ile 1000dk konuşmak.Toplam da 1dk mobil internet üstünde voip ile 1dk konuştuğunuzda 0.02 mb yani 20 kbps gitmekte. Operatör tarafından verilen kotanın mb cinsinden değeri kb’ye çevirdiğimizde 20000 kb olmakta. 20000 kb’yi 20 kb’ye böldüğümüzde ise başlığımızdaki gibi 1000 dk’yı bulmuş oluyoruz.

Bunun anlamı nedir ? Bu ne işime yarıyacak ? Bunun güzelliği şurda; yurtdışına çıkmadan önce kullandığınız hattınıza sadece data roaming paketi yükleyerek, operatörünüzün desteklediği ülkelerin hepsinden, 1000 dk’lık görüşme yapabilme imkanınız olacak. Hattınızı korkarak kullanmanız gerekmeyecek. Data roaming ücretine bir de kullandığınız voip servis sağlayıcının tariflerini de eklemeniz gerektiğini unutmayınız. Ama voip kullanan bilirler ki çoğu ya ücretsizdir ya da çok çok ucuza görüştürür.

Sonuç olarak yurt dışına çıkarken roaming konuşma paketlerini incelemek yerine sadece bir tane data roaming paketi alırsanız yurt dışında kalacağınız süreye bağlı olarak hatta sadece gideceğiniz yere ulaşana kadar 1000 dk’lık bir iletişim fırsatınız olacaktır.

Ayrıca sim kartlarda bulunan internet harici wifi ilede sim kartsızda rahat rahat kullanabileceğiniz bir sistemdir Ayyıldız voip

    Open chat